Najava akcija

Golemo lice 1633mnv i Pasarelo 1522mnv, Suva planina

U nedelju 13 .10.2024. PSK ,,Mosor“ organizuje za svoje i članove PSS-a jednodnevnu planinarsku akciju na Suvoj planini.

Satnica i plan akcije:

13.10. Nedelja 7h, polazak sa parkinga na Trošarini. Vožnja do sela Kosmovac 700m, odakle krećemo na uspon. Staza je kružna dužine oko 13km i nije tehnički zahtevna. Izlazak do prvog vrha Golemo lice je jako strm i zahteva dobru fizičku spremnost, a penjemo oko 1000m. Posle kretanje nastavljamo grebenom uz lep pogled na celi greben Suve planine. Dolazak u Niš u večernjim satima.

Informacije i prijave: Vlajko 064/6654158

Vodič na stazi Vladan Vlajko Milošević MB 875, a na stazi će nam se pridružiti i naš član Srđan Igić iz Bele Palanke, inaće veliki poznavalac ovog kraja i cele Suve planine.

Oprema:

Standardna planinarska za planinarenje u jesenjim uslovima: jače gojzerice, kabanica, planinarski štapovi, naočare i krema za sunce. Za celu akciju potrebno oko 3l vode. Hrana iz ranca.

Cena akcije 700 dinara.

NAPOMENA: Na akciji mogu učestvovati samo članovi PSS-a sa plaćenom članarinom za 2024. godinu.Predviđeni plan i satnica su okvirni i mogu se korigovati u zavisnosti od vremenskih uslova ili drugih nepredviđenih okolnosti.

Svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost uz poštovanje Pravilnika o bezbednom izvođenju akcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *