Najava akcija

Vusanje – Theth (Prokletije)

Naš klub 15-17.07.2022. organizuje trodnevnu avanturu na Prokletijama sa crnogorske i albanske strane. Prvog dana polazimo iz mesta Vusanje, idemo do vira Oko skakavice, par vodopada, nastavljamo ka Ropojanskom jezeru i parku prirode Qafe e Pejes i dolazimo do prelepe doline i sela Theth u Albaniji okruženog visokim vrhovima Prokletija. Drugi dan je rezervisan za obilazak Plavog oka i vodopada i još nekoliko prirodnih atrakcija prepodne, popodne je slobodno vreme za obilazak prelepe okoline sela i fotografisanje i uživanje u planinama koje okružuju. Trećeg dana se vraćamo ka Vusanju, prolazimo pored nekoliko planinskih jezera i više vidikovaca.

Tehnički podaci o usponu
Prvi dan: 18km 800m visinske
Drugi dan: 8km 300m visinske prepodne + popodnevne slobodne aktivnosti
Treći dan: 18km 1150m visinske

Prijave: Marko Milošević (lic.vodič PSS, lic broj 721)
0691593301

Za sve informacije obratite se na mobilni telefon ili u chat grupi na fb messengeru.

PLAN:
petak 15.07.
01:00 polazak sa parkinga DIS-a
09:00 očekivano vreme dolaska u Vusanje (Crna Gora)
10:00 polazak na stazu
17:00 očekivano vreme dolaska u Theth i smeštaj u katunu

subota 16.07.
07:00 polazak do vira Plavo oko jedne od najvećih prirodnih atrakcija Albanije kao i do vodopada Theth i kanjona Nderlysa
13:00 povratak u katun i slobodne aktivnosti popodne za obilazak sela i uživanje u prirodi ispod Prokletija

nedelja 17.07.
06:00 polazak na stazu Theth-Vusanje
14:00 očekivano vreme povratka u Vusanje
15:00 polazak za Niš
23:00 očekivano vreme dolaska u Niš

napomene: samo članovi PSS (plaćena članarina za 2022.) mogu da učestvuju na akciji.
Avans morate uplatiti do srede 15.06. Uz uplatu akontacije šaljete kopiju lične karte i pasoša (zbog potvrde PU Plav o prelasku granice između Crne Gore i Albanije). Ukoliko odustanete od planinarske akcije avans se ne vraća! Možete naći zamenu. AKCIJA SE ODLAŽE SAMO U SLUČAJU VEĆEG ILI KONSTANTNOG NEVREMENA SVA TRI DANA. AKCIJA ĆE SE POMERITI ZA NEDELJU DANA I NOVAC ZA AVANS ILI CELU AKCIJU SE U TOM SLUČAJU NE VRAĆA. IMAJTE OVO U VIDU PRILIKOM PRIJAVE ZA AKCIJU. UKOLIKO SE AKCIJA ZBOG NEVREMENA ODLAŽE NA DVE NEDELJE ILI KASNIJE, NOVAC SE VRAĆA A PRIJAVE KREĆU IZNOVA. Što se tiče hrane i vode nosite za prvi dan u toku putovanja, treći dan pri povratku ili kupujete tamo. Vode na stazi ima. Odeća i obuća prilagođena letnjim uslovima planinarenja. Maksimalna visina koju prelazimo viće 1870m nmv. Potrebna je solidna psihofizička kondicija zbog aktivnosti sva tri dana, odlazak do Theth, drugog dana vodopad i obilazak okoline i trećeg dana povratak. Svi eventualni troškovi oko naknadnog prevoza automobilima do granice i transfer iz raznoraznih razloga, neće snositi klub.
PRIJAVITE SE NA AKCIJU SAMO UKOLIKO SE SLAŽETE SA NAVEDENIM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *